Dinsdag 12 november. Bijna 60 leden van onze wielervereniging zitten in de grote zaal van de Meet in Bellingwolde. De najaarsvergadering staat op het programma met diverse onderwerpen en een profwielrenster als spreekster tot slot. 

Het bestuur zit aan de grote tafel. Edwin Schuster en ik zijn net “gekozen” tot nieuwe bestuursleden. Met een applaus is de stemming bekrachtigd. Een mooi gebaar en een blijk van vertrouwen, maar waarschijnlijk ook opluchting. Door verschillende oorzaken was het bestuur sterk uitgedund en een crisis dreigde. De ledenraad van een vereniging had haar best gedaan om leden te interesseren voor een taak. En met succes.

Met een hamerslag beëindig ik als kersverse voorzitter van Toer80 de vergadering. Tijd voor de traditionele bitterballen en naborrel. Onze penningmeester had vlak daarvoor Janneke Ensing bedankt voor haar presentatie.

Janneke is profwielrenster en rijdt komend seizoen voor de Michelton Scott ploeg. Met veel passie vertelt zij over haar sport en welke inspanningen nodig zijn om een topprestatie neer te zetten. Het was voor mij verbijsterend om te horen hoe weinig begeleiding het vrouwen wielrennen krijgt. De sport krijgt nog weinig media aandacht, waardoor sponsor inkomsten beperkt zijn. Conclusie: Bijna alles zelf regelen, waaronder de trainingskampen. Als je ook nog eens vaak alleen traint, kan je alleen met ijzeren discipline en veel doorzettingsvermogen met de top meekomen. Groot respect voor deze bescheiden topvrouw.

Tijdens de naborrel geniet ik van de bitterballen en het glas bier in mijn hand. Om mij heen zie ik veel leden druk in gesprek met eveneens bier en bitterballen. Janneke had net verteld hoe belangrijk de balans is tussen voeding en topsport. Bier met bitterballen, wat mij betreft een perfecte balans!

Het nieuwe bestuur gaat zich met veel enthousiasme inzetten voor de juiste balans in de vereniging. Wij helpen mee om met plezier sportieve prestaties neer te zetten. Wij gaan de verschillende commissies ondersteunen bij hun taken en onze leden inspireren om een bijdrage te leveren aan de vereniging.

Groeten,

Lars Kiewiet

Voorzitter Toer ’80

Geef een reactie