ladies ladies2

Het was vanochtend extra vroeg opstaan voor de Toer ’80 – ladies. Want niet alleen de Energiewacht Tour komt naar Stadskanaal maar ook de Toer ‘80 dames. We hadden 8.20 uur afgesproken bij Heije Wubs in Onstwedde en vanaf daar vertrokken we met  dertien vrouwen, allen in Toer ‘80 kleding. Wat een prachtig gezicht zo door het Oostgroninger landschap .Het was al een pittige trap zo richting Stadskanaal maar dat mocht de pret niet drukken. We hadden er allemaal zin in en de stemming zat er goed in. Ruim voor negenen arriveerden we bij het Pagedal. Na inschrijving en een warm welkom van de Rolfes dames was het tijd om te beginnen aan de la Ligne Tour. De la Ligne Tour staat voor de Semslinie Omloop, de 3e etappe van de Energiewacht Tour 2015, die vanaf 12.00 uur door de profrensters gefietst zou worden. Wij mochten als fietsvrouwen het parcours al vast verkennen voor de profs.

Even een klein stukje geschiedenis;  de Semslinie is de grens tussen de provincie Groningen en Drenthe, Stadhouder Willem Lodewijk gaf de opdracht aan o.a. Jan Sems ( en Jan de la Haye) om een definitieve grenslijn uit te zetten. Dit was in 1615, dit jaar is dus een jubileumjaar van 400 jaar Semslinie met diverse leuke activiteiten waaronder dus de Energiewacht Tour.Dit

 even terzijde, nu waar het echt om ging, het fietsen. Vanaf het Pagedal vertrokken we via Vledderveen richting Musselkanaal, daar waar mijn roots liggen en voor mij bekend terrein. Bij de Steenfabriek de Kavelingen, in en daar speelde de wind ons behoorlijk parten, wat wil je ook….hoe open kan het zijn!  Maar het ging fantastisch door het openveld met de wind, er werd goed gedraaid. Er hadden zich een aantal dames bij ons aangesloten, die leuk meedraaiden en zo enthousiast waren over zo’n grote groep Toer ‘80 dames. We waren best een beetje trots. Via de Monden, herkenning voor Gea: “hier hadden wij vroeger onze schooluitvoering bij cafe …”, richting Buinerveen, Gasselternijveen, Gieterveen. Ook hier was de stevige wind behoorlijk aanwezig maar er werd stevig door gefietst. Via Wildervanksterdalen ging het weer richting Stadskanaal waar ondertussen de diverse profs al  klaar stonden bij de start. Nog even gekeken naar de profwielrensters en het hele gebeuren er omheen. Toen weer  richting het Pagedal voor de kofie en natuurlijk onze Goodiebags. Tijdens de koffie werd er teruggekeken op een mooie tocht . Wij Toer ‘80 ladies hebben er van genoten en het was heerlijk om eens alleen met de dames op pad te zijn.

CHAPEAU LADIES!

Meer foto’s Henk van Dijk Valthermond http://www.mijnalbum.nl/Album=PLV8NSNT

Geef een reactie