Beste leden van Toer’80,

Afgelopen seizoen was de gemiddelde opkomst op de zaterdagen ongeveer 40 fietsers. Doel voor 2020 is om dit aantal minimaal gelijk te houden, maar het liefst willen we de opkomst verhogen.Er zijn veel geluiden bij het bestuur binnengekomen over onder andere de startplaats Bellingwolde. Het bestuur heeft op basis van deze signalen en een analyse van de woonplaatsen van onze leden een voorstel geschreven voor het wijzigen van startplaats naar Blijham. Dit voorstel is met de Toercommissie en de ledenraad vooraf besproken.


Uit deze besprekingen bleek voldoende draagvlak om het plan te presenteren. Tijdens de voorjaarsvergadering van 25 februari jl. heeft bestuurslid Edwin Schuster een heldere presentatie gegeven over de wijziging van startplaats op de zaterdagen. Met een ruime meerderheid hebben de leden formeel voorgestemd.

Vanaf seizoen 2020 gaan we de startplek voor de zaterdag tochten verleggen van ‘de Meet’ in Bellingwolde naar het ‘gemeentelijke Sportpark’ in Blijham.

We verloochenen onze herkomst niet.  

Toer 80 is en blijft een zelfstandige / autonome vereniging uit Bellingwolde. 

We houden de Meet als ‘clubhuis’ voor: 

  • Ledenvergaderingen
  • Passessies
  • Jubileum feesten
  • Start wegseizoen (ontbijttocht)
  • Einde wegseizoen (boontje soep tocht)  
  • Startplaats ATB tochten

De trainingen op de maandag- en woensdagavond starten vanaf dit seizoen ook vanaf het Sportpark in Blijham (Raadhuisstraat 25).

Na het wegseizoen zullen we de startplek wijziging gaan evalueren. Het bestuur begrijpt dat deze beslissing voor sommige leden ook teleurstellend kan zijn. Zoek ons dan op tijdens de trainingen of toertochten en deel de mogelijke teleurstelling met het bestuur of stuur een email naar voorzitter@toer80.nl

Names het Bestuur van Toer’80.

Lars KiewietVoorzitter

Geef een reactie