Op de laatste zaterdag in 2018 stond de oudejaarsoliebollentoertocht op de agenda. Vol verwachting over de opkomst naar De Meet vanochtend. Om 09.00 uur 24 deelnemers aan deze laatste atb-tocht van het jaar. De groep werd opgesplitst over 3 groepen. De toergroep, een basisgroep en een snellere groep.

Het was een mooie droge zaterdagochtend met een aangename temperatuur en de landerijen in Westerwolde lagen er mooi bij. Ook het eerste deel van de dijk van Bellingwolde richting de Wedderbergen leek zo mooi. Totdat de voorste rijders stoer en met durf ook het vervolgtraject de baas dachten te kunnen. Wat een taaie laag klei lag op dit stuk van de dijk. De banden werden dikker en dikker tot de kleilaag door de voor- en achtervork gemodelleerd werd. Bij een aantal wilde het wiel niet meer rond. Een ingelaste schoonmaak was het onvermijdelijke gevolg. Daarna verder door de Wedderbergen met pittige beklimmingen.

Halverwege pauze bij de Snackbar in Onstwedde. De oliebollen waren prima en zo op. De route vervolgd en via diverse mooie bosperceeltjes weer naar Bellingwolde. Onderweg werd de groep steeds kleiner vanwege de afslag ‘naar huis’ en het restant tegen 12.15 weer retour bij De Meet.

Op naar het volgende jaar!

Van wie was die eerste fiets…..?
Heerlijke oliebollen
Doe voorzichtig met vuurwerk en tot in 2019

Geef een reactie