Niveau

Bij Toer ’80 kennen we een aantal niveaugroepen. De niveaugroepen gelden voor de woensdagavond en de de zaterdagtochten.

De groepen zijn:
– Toergroep, kruissnelheid 25-30 km/u
– basisgroep, kruissnelheid 28-32 km/u
– middengroep, kruissnelheid 34-36 km/u
– snelle groep, kruissnelheid 36 km/u en hoger (alleen op de woensdagavond)

Toertochten

De toercommissie stelt jaarlijks een toerprogramma samen van de te rijden toertochten. Leden worden in de gelegenheid gesteld om gezamenlijk in clubverband deze tochten te fietsen. Uitleg kan worden gevraagd aan de bestuursleden.

* niveau basis – en middengroep. Toergroep heeft een aangepast programma.

Trainingen

MAANDAGAVOND
Gedurende het zomerseizoen wordt er elke maandagavond een training verzorgd door Bart Kruizinga, Eef Goesten en Henk Weeke. Het betreft een intervaltraining van ongeveer een uur. Centraal startpunt wordt in de agenda op de site vermeld.
De training is voor ALLE niveaus

WOENSDAGAVOND
Gedurende het zomerseizoen wordt er elke woensdagavond in clubverband getraind.
Verzamelplekken:
Bellingwolde: MFC De meet, vertrek 18.30 uur
Winschoten: Chinees restaurant Jing Ping, vertrek 18:30 uur
Centrale vertrekplaats en -tijd:
Gerben Kroes, Hoofdweg 94 te Blijham.
18:45 uur
De leden fietsen dan zo’n 50-90 km met als richtlijn de kruissnelheid voor die groep.
Niveau: toer-, basis-, midden- en snelle groep.

Introducés of potentiële leden
De trainingsavond is DE ideale gelegenheid om kennis te maken met onze vereniging. Introducés of potentiële leden kunnen in overleg met onze secretaris Relinda Baas (secretaris@toer80.nl) enkele keren aan deze trainingen deelnemen. De voorwaarden daarvoor worden in het persoonlijke gesprek medegedeeld. U dient zich minimaal een week voor de datum dat u mee wilt doen bij haar te melden.

ZATERDAGEN MAART
Op de zaterdagen in maart wordt de basis gelegd voor het hele wegseizoen. Vanaf 09.00 uur wordt er gestart bij De Meet en fietsen de leden gezamenlijk zo’n 2 a 3 uur. Zo tegen 12.00 uur zijn de fietsers terug in de buurt van Winschoten, zodat iedereen tijdig huiswaarts kan gaan.
* niveau basis – en middengroep. De toergroep heeft een aangepast programma maar probeert bij de koffieadressen aan te sluiten.

Evenementen
De club organiseert een toertocht t.w. Grunnens Alternatief. Voor nadere informatie over deze tochten; zie de evenementenpagina.

Verdere activiteiten
Naast al bovengenoemde worden de laatste jaren min of meer onder de paraplu van Toer ’80 nog andere zaken georganiseerd. Zo is er een trainingstocht in het voorjaar – en een ATB 3 daagse in het najaar in Tecklenburg.

Ook vinden er gedurende de winterperiode trainingen plaats bij Haans in Winschoten (spinning). Dit is vanaf de tweede maandag in oktober t/m de derde maandag In maart. Er kunnen op de maandagavond (Toer ’80 uurtje) en de donderdagavond (sportdorp Bellingwolde uurtje) worden gespind. Info Bartkruizinga@ziggo.nl.