Vanwaar de titel? Er stond in de agenda dat we vandaag de route van de MulderATB tocht zouden rijden, maar door de terreinomstandigheden werd het een alternatieve route.

Omstreeks 30 ATBers stonden om 09 uur bij De Meet om te gaan fietsen, want het was droog en de thermometer stond op dat moment al op 10 graden. Er was slechts 1 dame aanwezig; mogelijk waren de andere al bezig met voorbereidingen voor de Kerst, want voor je het weet is het zover. Omdat er op het moment geen ATB gedelegeerde is werd voor aanvang nog even opgemerkt dat er geen koffieadres was besproken, waar op de site wel vermeld stond dat we de stop hadden in Smeerling. Dus gauw nog maar even gebeld om door te geven dat we er aan kwamen en toen op weg.

De Toergroep richting Blijham en de rest op de Mulder-route, waarbij de “mietjes” daar, waar een alternatief was, verhard gingen fietsen en de echte bikkels gewoon door het terrein crosten. In het verloop van de tocht begon het er naar uit te zien dat er steeds meer mietjes kwamen, maar op sommige plekken was dan ook nauwelijks tot niet te fietsen, dus dan is de keuze snel gemaakt. Af en toe was het echt glibberen en glijden, maar grote plassen en/of diepe kuilen kwamen we niet tegen. Omstreeks 10.30 uur op het koffie-adres, waar een aantal mensen de 1e kop koffie al achterover had geslagen. Ook de rest werd snel van natje en droogje voorzien door Margriet en haar team en na een half uurtje werden de stalen rossen weer bestegen en ging het via Metbroukbos, waar nog een paar Toer80ers  ruimte voor ons maakten, richting Vlagtwedde-Veelerveen. Dan nog even door het bos richting Kanaaldijk (sluis 1) om vervolgens via de paden bij het Veendiep naar De Meet terug te rijden. Hoewel er nog een paar diehards waren, die aan deze kilometers niet genoeg hadden en er nog een rondje aan vast gingen knopen.  Ieder zijn meug, maar ik was blij dat ik weer thuis, zeker nadat ik in het begin flink moeite had om het tempo te volgen, terwijl dat niet eens zo hoog was.

Al met al de morgen goed besteed en toen nog “even” de fiets schoonmaken. Bijna de helft van de tijd, die we gefietst hadden, mee bezig geweest, maar ziet er nu ook weer uit als nieuw.
Ik hoop dat de Toergroep een eigen verslag maakt, want van hun belevenissen heb ik niks meegekregen.

Jur de Groot

Foto’s op Picasa.

Geef een reactie