Niveau

Bij Toer ’80 kennen we een aantal niveaugroepen. De niveaugroepen gelden voor de woensdagavond en de de zaterdagtochten.

De groepen zijn:
– Toergroep, kruissnelheid 25-30 km/u
– basisgroep, kruissnelheid 28-32 km/u
– middengroep, kruissnelheid 34-36 km/u
– snelle groep, kruissnelheid 36 km/u en hoger (alleen op de woensdagavond)

Toertochten

De toercommissie stelt jaarlijks een toerprogramma samen van de te rijden toertochten. Leden worden in de gelegenheid gesteld om gezamenlijk in clubverband deze tochten te fietsen. Uitleg kan worden gevraagd aan de bestuursleden.

* niveau basis – en middengroep. Toergroep heeft een aangepast programma.

Trainingen

MAANDAGAVOND
Gedurende het zomerseizoen wordt er elke maandagavond een training verzorgd door Bart Kruizinga en Henk Weeke. Het betreft een intervaltraining van ongeveer een uur. Centraal startpunt wordt in de agenda op de site vermeld.
De training is voor ALLE niveaus

WOENSDAGMIDDAG
14.00 uur vertrek vanaf Gerben Kroes, Hoofdweg 94 te Blijham.
Niveau: Toergroep

WOENSDAGAVOND
Gedurende het zomerseizoen wordt er elke woensdagavond in clubverband getraind.
Verzamelplekken:
Bellingwolde: MFC De meet, vertrek 18.30 uur
Winschoten: Chinees restaurant Jing Ping, vertrek 18:30 uur
Centrale vertrekplaats en -tijd:
Gerben Kroes, Hoofdweg 94 te Blijham.
18:45 uur
De leden fietsen dan zo’n 50-90 km met als richtlijn de kruissnelheid voor die groep.
Niveau: basis-, midden- en snelle groep.

Introducés of potentiële leden
De trainingsavond is DE ideale gelegenheid om kennis te maken met onze vereniging. Introducés of potentiële leden kunnen in overleg met onze secretaris Evert Kruizinga (tel: 0597-417875 – secretaris@toer80.nl) enkele keren aan deze trainingen deelnemen. De voorwaarden daarvoor worden in het persoonlijke gesprek medegedeeld. U dient zich minimaal een week voor de datum dat u mee wilt doen bij hem te melden.

ZATERDAGEN MAART
Op de zaterdagen in maart wordt de basis gelegd voor het hele wegseizoen. Vanaf 09.00 uur wordt er gestart bij De Meet en fietsen de leden gezamenlijk zo’n 3 uur. In deze tijd wordt er niet, zoals in het seizoen, ergens gepauzeerd. Enerzijds is dat om toch vooral afstand te maken, anderzijds zijn deze trainingen nadrukkelijk bedoeld om leden te laten ondervinden ‘waar men staat’ . Zo tegen 12.00 uur zijn de fietsers terug in de buurt van Winschoten, zodat iedereen tijdig huiswaarts kan gaan.
Leden die extra willen trainen kunnen dat aangeven bij Bart Kruizinga. Er wordt dan ergens bij een lid thuis om 12.30 uur een korte pauze ingelast. Nadien wordt er nog zo’n 2 uur getraind.
* niveau basis – en middengroep. De toergroep heeft een aangepast programma

ZONDAGTRAININGEN
Tussen 1 februari en 30 september wordt er ook op de zondagen getraind. Dit is een extra mogelijkheid, maar is niet in de plaats van de zaterdagen. Ons primaat ligt op de zaterdagtochten. Verzamelplaats is Mulder2wielers in Winschoten, vertrektijd 10.00 uur.
* niveau; kijken wie er is, de langzaamste bepaalt het niveau. Iedereen moet mee kunnen. Enige basistraining is gewenst.

Evenementen
De club organiseert een drietal tochten t.w. Grunnens Alternatief, Rabobank-Koerts Pannenkoekentocht en de Mulder2wielers ATB tocht. Voor nadere informatie over deze tochten; zie de evenementenpagina.
Daarnaast is er één keer per jaar voor leden een ‘Megatocht.’ Voorheen een tweedaagse evenement waarbij op de zaterdag een tocht van 200 km werd gefietst. Vanaf 2015 is het overgegaan naar een Megaweekend. Een 3-daagse met op zaterdag tochten voor de toer-, basis- en middengroep.

Verdere activiteiten
Naast al bovengenoemde worden de laatste jaren min of meer onder de paraplu van Toer ’80 nog andere zaken georganiseerd. Zo zijn er trainingstochten in het voorjaar in Tecklenburg en Surwold. Op een vast parcours (van respectievelijk 15 en 4,4 km lengte) of middels een langere ronde worden er de nodige trainingskilometers gedraaid ter voorbereiding op de voorjaarsklassiekers zoals Amstel Goldrace, Luik – Bastenaken – Luik of de Ronde van Vlaanderen.

Ook in het najaar wordt er per ATB getraind in het Teutoburgerwoud en is inmiddels ‘Den Hermannsweg’ met de bekende H symbolen op de bomen en bordjes een begrip. Vanaf 2006 is er ook een driedaagse trainingseenheid georganiseerd met ergens een overnachtingsplek in het Teutoburgerwoud.

Ook vinden er gedurende de winterperiode trainingen plaats bij Haans in Winschoten (spinning). Dit is vanaf de eerste maandag in oktober t/m de laatste maandag voor de zomertijd. Er kunnen op de maandagavond (Toer ’80 uurtje) en de donderdagavond (sportdorp Bellingwolde uurtje) worden gespind. Info voorzitter@toer80.nl.