Best wel wat spanning aan de voorkant. Het aantal inschrijvingen viel wat tegen (concurrentie wordt steeds groter met bv Slag om Norg), niet meer door Duitsland en rondom de Meet veel werkzaamheden. Maar uiteindelijk konden we zonder al teveel gedoe met 140 fietsers op pad.

Hier en daar een nieuwe route en veel vertrouwde maar ook nieuwe gezichten. Onze zeeman uit Siddeburen geloof ik, die op een paar na alle Pannenkoekentochten heeft meegefietst. En dat zijn er niet zoveel. Van T80 hebben bv Jan Hut en ondergetekende alle edities meegedaan.

Het eerste deel hebben we de route aangepast ivm de brug in Booneschans. Daarom door Klein Ulsda en van daaruit het polderlandschap in. Wellicht een blijvertje want het is voor de verkeersregelaars veel gemakkelijker te handlelen. Met een prachtig zonnetje boven het Oldambtmeer bij het strand van Midwolda stonden de dame alweer klaar met koffie en kouke.

Daarna op naar de Pannekouken bij De Meet. De maaltijd verliep vlotjes en daarom konden we lekker op tijd weer op pad. Want ik hoorde er veel: “hou loat bivve der weer, want wie motten nog even noar Pura Vida.”

Het tweede gedeelte direct na de start een paar druppels en daar bleef het gelukkig bij. Pauze bij JVV in Jipsingboertange. Het geheel is verder zonder problemen of ongevallen verlopen. De organisatie is dan ook zeer tevreden en wat we hebben vernomen van vrijwilligers en deelnemers, zei ook. Op naar editie 23.

Mda
Rehoreca Partycentrum De Meet
Autobedrijf De Winter
Visser assurantiƫn en Makelaardij
COOP
Vrijwilligers
MIOS
Politie Winschoten
JVV

In de link de foto’s van de pannenkoekentocht 2017.

Geef een reactie