Rieks en ik zijn afgelopen week naar Parijs gefietst. Vorige week dinsdag vroeg vertrokken, omdat er ’s middags hevige regen en onweer werd voorspeld. Eindpunt was Harderwijk (150 km). Een mooie route door o.a. het centrum van Kampen en Zwartsluis. Net niet voor de bui binnen.

De volgende dag door naar Fijnaart (150 km) en gelogeerd bij familie.

Op dag drie naar België, naar de plaats Oudenaarde, dat ligt in de Vlaamse Ardennen. Wederom ongeveer 150 km. Het fietsen in België is een aparte belevenis en ronduit gevaarlijk. Er zijn nauwelijks fietspaden, de kwaliteit van het wegdek is slecht (veel steentjes en glas) en het verkeersgedrag van de Belgen is ook niet erg fatsoenlijk. Het was ook een hele dag in de stromende regen.

Dag vier werd een rustdag. Oudenaarde is een mooie plek met een historisch centrum en we waren het fietsen ook wel even beu.
Op dag vijf 150 km gefietst naar Frankrijk, naar Peronne. In Frankrijk werden de wegen een stuk beter, maar wederom een dag vol regen. Het landschap was er al behoorlijk glooiend. Wel mooi, maar zwaar om te fietsen.

De volgende dag was het eindelijk mooi zonnig en droog weer en fietsten we de etappe Peronne-Parijs. Prima te fietsen, maar vlakbij Parijs werd het wel erg druk en fiets je op behoorlijk grote wegen, dus erg goed opletten. Eind van de middag gearriveerd in Saint Denis (een voorstad van Parijs), waar we een appartement hadden gehuurd als gezin.

Op maandagochtend de kers op de taart, namelijk om 6 uur in de ochtend vertrokken naar het centrum van Parijs. Het Louvre opgezocht, natuurlijk de Eiffeltoren en de Champs-Élysées en rondje Arc de Triomphe! Hier was het allemaal om te doen 

In totaal 780 km en vier lekke banden. De Garmin maakte de route, waarbij we dwars door alle plaatsen kwamen. Antwerpen was wat lastig, omdat het daar stikte van de wegwerkzaamheden. Dat heeft extra tijd gekost. Nog twee dagen de toerist gespeeld in Parijs en daarna met de auto terug. Al met al een prachtige belevenis!

Rieks en Bert Potze

Geef een reactie