Drie dagen. Het is niets als het weer achter de rug is. Maar het waren drie mooie dagen. We zouden met 22 op pad maar door diverse oorzaken bleven er 17 over (sterkte en beterschap voor de mensen die helaas niet mee konden). Maar de sfeer was er niet minder om.

Vrijdag tegen 12.30 uur een drukte van belang aan de Hoofdweg. Inladen, wat afspraken delen en op pad. 75 km mmv Wallygator die meeging tot aan Burlage. De wind gloeiend in de rug en ontspannen naar de Thülsfelder Talsperre. Wat een groot recreatiegebied is dat. Met een Mega JHB.

Ter plekke geholpen door een alleraardigste mevrouw met hoed en gele legging. Ze deed het goed, zorgvuldig maar maakt ook een rekenfout (kwamen we bij terugkomst in Bellingwolde achter / goed nieuws voor de thuisblijvers maar onze pennmr komt er bij hen op terug) en met een luxe fietsenbewaarplaats en goede kamers ging het uiteindelijk vrij snel al naar het avondeten. Dat was prima voor elkaar. Even wachten en dan naar een lokaliteit aan het water bijna en daar een drankje of 2 genomen. Mooie verhalen en lachen…..

De 2e dag een etappe van 140 km. Het weer goed maar met 18 graden net lekker. “Er zouden wat klinkertjes in kunnen zitten vandaag.” Eh, 32 stroken werden het. Maar nergens heel erg slecht maar de billetjes waren goed door elkaar geschud. Prachtige omgeving. Deed een beetje denken aan Salland. Een keurige afspraak voor de koffie maar…… men verwachtte ons een dag later. Dan maar door naar een andere gelegenheid en daar hadden ze toch lekker gebak……
Terug naar Thülsfelde. Lekker op tijd en wat bier e.d. ingeslagen. Chips, nootjes, pinkimetworsten, spekkies, kroepoek en muziek op verzoek. Van Radar Love tot Geloof Hoop en Liefde met 1 topper, onze Erik. Hij kende alle teksten uit het hoofd. Onze zangtalenten bulderen nog na denk ik. ’s Avonds bbc met van alles en nog wat en toen weer naar de kroeg aan de Sperre. Het viel der weer goed in en de avond was snel voorbij.

Vandaag de terugreis. Prachtig weer, wind tegen en in Bellingwolde 30,5 gemiddeld. Lekker getrapt!
Het heeft even geduurd, maar hier zijn de foto’s.

Met dank aan
– werkgroep Megatocht Gea, Bart, Willem P
– Willem P en Jan H voor het maken / uitzetten / verkennen route
– Willem P voor de klinkerstroken (WP: geen dank, graag gedaan)
– Coop, De Winter, Van Ganzewinkel
– vrijwilligers Eika, Sienus, Robby

Waar we het verder niet over hebben
– de eierballen van Willem
– het acrobaten – en clowngehalte van Jan K
– de sigaren van Geert en Job
– hoe Job doorgaans zijn spijsvertering op gang krijgt
– spekkies…….
– muzikale talenten
– de zwieper van Koos
– de rode stier
– de dromedaris
enz…………………

Geef een reactie