Van GJ Boekema

Na de onvermijdelijke 1 april grappen (in de categorie “je veter zit los”) konden we met veertien man/vrouw op pad voor de Grapjestocht. Op de Kanaaldijk direct al een lekke band voor Cilla. Terwijl zij haar fiets in bedwang hield, waren er vier man bezig op de band te vervangen.

Na dit oponthoud gingen we via Rhederveld naar Veelerveen langs het Mussel A-kanaal en waren we al na 16km in Smeerling. (grapje van de wegkapitein) In plaats van rechts naar de koffie, gingen we links terug naar Vlagtwedde om in zuidelijke richting te gaan over de Wollinghuizerweg. Na 32km kwamen we voor de tweede keer in Smeerling nu wel tijd voor koffie. Aan de achterzijde was “speciaal voor ons” het terras neergezet in het zonnetje.

Na de koffie ging de route richting Onstwedde, waarna de ‘beklimming’ van de Holteberg op het programma stond. Via Wedde naar Blijham, alwaar de Winschoters afdraaien en het resterende peloton terug naar Bellingwolde ging.

Het waren twee prachtige dagen,

Jangert

Geef een reactie