Van de voorzitter

Beste leden

2016 zit er bijna op. En dan kunnen we weer een nieuw jaar in. Het 37e jaar in het bestaan van Toer ’80. En de club is weer volop in beweging. Niet alleen enkele ledenmutaties, maar we zijn ons al weer volop aan het voorbereiden op een nieuw seizoen, waarin hopelijk het weer mee gaat spelen om lekker veel te kunnen fietsen. Want uiteindelijk zijn we daarvoor op aarde als wielerclub. Lekker fietsen, ieder zoveel mogelijk op zijn / haar eigen niveau en zoveel mogelijk veilig weer naar huis.

We zitten ook midden in een transitie. Van leden wordt meer gevraagd dan voorheen. De club is niet van het bestuur, de club is van en voor de leden. Maar dat betekent ook dat aan leden meer gevraagd wordt. Handen uit de mouwen. Iedereen een klein gedeelte doen en het totaal zal er alleen maar sterker van worden. Daarbij ook: “waar geen vrijwilligers voor zijn, schrappen.” Dat klinkt wellicht wat drastisch, maar er zit ook een grens aan belastbaarheid van bv bestuurders, die ook slechts vrijwilligers zijn.

De belangrijkste zaken waar we nu mee bezig zijn:
– werven nieuwe sponsors voor de periode 2018 – 2022. Er haken veel sponsors af, maar daarvoor terug kunnen we veel nieuwe sponsors begroeten. Zoals het er nu uitziet leveren we qua sponsorinkomsten niets in. Dat is alvast hulde voor de sponsorcommissie
– nieuwe kleding. De kledingcommissie is daar al volop mee bezig en het ziet er goed uit
– met ledenraad in gesprek over de ontstane mutaties binnen het bestuur. Dat is een zorgpunt. Want vervolg geven aan genoemde twee zaken kan alleen doorgaan, als opvolging binnen het bestuur gegarandeerd is
– met de toercommissie de afspraken voor het wegseizoen herijken en een leuk programma te maken voor het komende seizoen.

We hebben een geweldige club. We staan er goed voor en ik heb er alle vertrouwen in dat we de pijnpunten uiteindelijk weg kunnen masseren de komende tijd. Rest mij u en de uwen een gezond en vooral sportief succesvol 2017 toe te wensen. En moge datgene dat u zich voorneemt uitkomen…..

Geef een reactie