Helaas kon de geplande ATB tocht in Gasselte vanwege groot onderhoud aan het parcours niet doorgaan. Als alternatief heeft onze ATB toercommissie toch nog voor een mooi alternatief in Tunxdorf gekozen.

Om 9:00 uur vetrokken we ongeveer met een mooie respectabele groep van ca. 30 mannen (en vrouwen natuurlijk!!) vanaf De Meet.

Eenmaal bij de Tunxdorfer Waldsee aangekomen, zijn twee groepen gevormd en kon men naar hartelust van het variërende parcours genieten. In het parcours bevinden zich mooie stijle klimmetjes waar de klim- en schakeltechniek toch nog wel behoorlijk op de proef konden worden gesteld.

Na een klein uurtje “spielerij”, kwamen we tot de conclusie dat Koos Perton (aka “Koos Spoorloos”) verdwenen was. Bart opperde na enig beraad en overleg om toch verder te gaan naar Aschendorf en om bij Klahsen dan maar de Duitse ME in te schakelen en een zoekactie op touw te zetten. Gelukkig was dit allemaal niet nodig en verraste Koos ons tijdens de “Kaffee und Kuchen” met zijn verschijning bij Klahsen. Blijkbaar had hij toch (bewust of onbewust) ervoor gekozen om bij de andere groep te gaan fietsen.

Na de pauze zetten we weer koers richting de Nederlandse grens en met kort oponthoud vanwege een lekke band ging het weer met een mooie vaart richting Bellingwolde.

Al met al een geslaagde ATB ochtend!!

Foto’s op Google Foto.

Geef een reactie