Het zit er al weer op. Vrijdag gingen we op pad en vanmiddag kwamen we terug. ‘We’ waren 18 bikers, waarvan 13 T80-ers. Voor het eerst in de JHB Tecklenburg, een prima locatie om te verblijven met vanaf het JHB terras een prachtig uitzicht.

Van te voren wat nieuwe routes bekeken, omdat we hemelsbreed verderop zo’n 20 km in Bad Iburg alles wel wisten. Maar door de vluchtelingenstroom is die JHB omgetoverd tot een AZC. Dus nieuwe wegen ontdekken. Mapsource en enig richtingsgevoel deed de rest.

Vrijdag om 11.00 uur in Tecklenburg. Zaak ff inrichten en oriënteren. Om 12.30 u op de fiets voor een Westelijke tocht, deels over het Hermannspad naar Riesenbeck. Best wel zware klimmetjes met een uitstekende bakker halverwege. In twee niveaugroepen die qua afstand ongeveer hetzelfde reden, maar niveaugroep MG wat meer links en rechts naast de route wat extra hoogtemeters. Bij terugkomst ca 30 km met ca 700 hm. Op het terras in de zon heerlijk nagenieten onder genot van….. ’s Avonds het roemruchte uitgaansleven in en gezellig met elkaar een biertje / wijntje anderszins genomen.

Zaterdag naar Bad Iburg. De BG ging olv Henk op pad en wij met nog een aantal gasten van Tour ’75 erbij, die bij de MG aansloten. Een pittig ritje met een nieuwe zigzag erin, maar dan naar beneden. In Bad Iburg wilde de bakker ons niet binnen hebben omdat wielrenners met de schoenen het tapijt ed beschadigen. Buiten dan maar, maar met 26 mensen te weinig stoelen. Dan maar naar een ander. Een ietwat beteuterde ‘bakkeresse’ achterblijvend die handel zag verdwijnen. Bij de Italiaan geen probleem. Een prachtige ‘Schlepper – aufzug’ die de parkeerplaats vulde. Dan terug naar Tecklenburg en de eerste krampjes manifesteerden zich. Zo’n 50 km met 1100 hm’s. Wederom lang buiten gezeten en na een after – dinertukje weer het stadje in.

Vanochtend de afsluitende rit over compleet onbekende paadjes. Er zijn veel mogelijkheden, ook hier. 20 km en 400 hm verder zat het er op en was het douchen, inpakken en naar Rheine voor de soep, uitsmijter en taartjes en daarna naar huis.

Was weer prima georganiseerd voor een puike prijs. Volgend jaar gaan we weer naar Tecklenburg. De meeste bikers van nu zullen er dan ook weer bij zijn…..

Geef een reactie