Ik moest er van de week niet aan denken. Met tropische temperaturen komen snert, bonensoep, stamppot boerenkool e.d. niet als eerste in je op als voedzame maaltijd. Maar vandaag was ’s ochtendsvroeg de herfst al een beetje te voelen. Dus t kwam goud.

Zo’n 40 fietsers waren er. Genoeg door de traditionele groepsfoto. En met elkaar in 1 groep op pad. Tempootje 27-28 km/u en iedereen kon makkelijk volgen. Aan het gekwebbel te horen in het peloton had iedereen het best naar zijn of haar zin.

En dan kwam het. Bij bakker Leta op weg naar Jan Loots het mais hoog en weinig uitzicht, sowieso al niet in dat bochtige gedeelte. En dus aan de kant, maar dat voorkwam niet dat een of andere malloot in een rode Chevrolet Matiz of zo, met een rotgang de bocht uitkwam Even een aarzeling maar hij trok hem op tijd naar rechts. Een moment van schrik en ergens in de groep viel Berend.

En hij had goed last. Even kort overleg en de vz, de pennmr en Corry erbij voor de eerste hulp. Dus maar bellen voor een ambu. “Is nait neudeg,” volgens Berend. De grote groep weg en een man of tien achterblijven. Politie en ambu ter plekke en Corry met Berend naar het ziekenhuis. Na onderzoek bleek een gebroken bovenarm en gebroken rib het resultaat. Erg jammer om zo het seizoen af te moeten sluiten.

Laat onverlet dat de soepen + …. in De Meet voortreffelijk waren. Het wegseizoen zit er op. De mooie tijd van het ATB-en komt er aan. Vooral nu nog in september en oktober als de terreinomstandigheden prima zijn. Gaande weg naar december wordt dat helaas allemaal minder.

Foto’s op Google Foto.

Geef een reactie