En dan is het zomaar weer zover. Het weekend van de Megatocht. Sinds vorig jaar een driedaagse met overzienbare afstanden. Dat is een keuze om de verbinding binnen de club maximaal de organiseren. Bijna tegelijkertijd op de pauzeplekken, bijna op hetzelfde moment terug bij de JHB. En dat is gelukt.

Op vrijdag in allervroegst op pad om alles voor elkaar te krijgen Auto / aanhanger halen, zaak inpakken / indelen, laatste dingetjes. Daarna naar De Meet waar de ploeg verzamelt. Ook daar weer zaken verdelen in de volgauto’s en de bagage / reserve-onderdelen er in en op pad.

Een combi van TG en BG en de snelleren uit de BG bij de MG, dat het tempo iets aanpast. Voor de wind naar Meppen in een af en toe verzengende hitte. Ter plekke ontvangst door een alleraardigste Duitse dame. De kamers nog niet vrij en dus maar aan die Getraenke. En dan is het altijd gezellig. ’s Avonds even Meppen in, dikke ijsco en retour JHB om je voor te bereiden op de dag van zaterdag. Betekent veel vocht inslaan……

Zaterdag een echte Willem Prenger / Jan Hutroute. Veel keren en draaien, smalle weggetjes en gegarandeerd van geen verkeer. Het leek trouwens wel dat heel Duitsland huisarrest had. Zo rustig. Halverwege uitstekende Kaffee und Kuchen en dan maar met zweet op de kop retour JHB. Het wordt een lange sessie vooraleer we gaan eten. Verhalen, lachen, bier etc. En het avondeten nu uitstekend! Dan vallen de groepen wat uiteen, maar met een substantiƫle groep gaan we naar die Muehle. Een regenbui is net voorbij en aan het water gaat het gebeuren. Zingen, lachen, lawaai, zoveel zelfs dat Job en Geert op hun terugweg ook maar even op het geluid af gaan. Mooi man. Ook hier de nieuwe plannen om in de laatste aprilweek in 2017 weer naar Mallorca te gaan. belangstelling? Even een mail naar voorzitter@toer80.nl.

Nog even nazitten en dan op bed, met vier keer er uit om water te lozen……

Vandaag een 70 km weer naar huis. Ook weer heet. En mooi voor 12 uur iedereen weer bij zijn / haar eigen huis. Hebben we ook nog wat aan de zondag. Geluiden? Volgend jaar toch weer?
Foto’s op Google Foto’s.

Mda
Sponsors:
Autobedrijf De Winter
Bouwbedrijf Bos
Van Ganzewinkel
Visser assurantiƫn en Makelaardij
Hilgers (Richard)

Vrijwilligers:
Jan Potgraven
Eika Kuiper
Sienus Reit
Robby de Ruiter

Organisatoren:
Bart & Gea Kruizinga
Willem Prenger

Reserve kasbeheerder:
Willem Leeuwerke

Geef een reactie