Gisteren waren we in het UMCG. Met een kleine delegatie waren we in het ‘vol’ in bedrijf zijnde ziekenhuis en konden we twv € 3.750 aan het Beatrixkinderziekenhuis 10 I-pads en een Wii spel aanbieden. Burgemeester Pieter Smit, vz van het comité van aanbeveling sprak warme woorden en we kregen nog een inkijkje hoe zieke kinderen door de I-pads in hun ontwikkeling niet zoveel hoeven te missen. Als je dan hoort dat het verplegend personeel daar te maken heeft met een gemiddelde van twee stervende kinderen per week, tja, woorden schieten dan tekort.

Kort daarop naar de afd Hematologie. Voor enkelen een onplezierig weerzien met artsen en verplegend personeel, maar wel met een goede boodschap. We konden ruim € 26.000 aanbieden. Geld dat besteed gaat worden aan bepaalde types fietsen die on de afdeling gebruikt gaan worden bij het herstelproces van patiënten.

En we hadden al besloten om door te gaan. Middels een contact op het werk leerden we  Againstcancer kennen. Een stichting met heel concrete doelen. Dat is ook waar we ons als K6 het beste bij thuis voelen. Niet geld doneren dat ergens in een grote pot verdwijnt, maar tastbaar, dichtbij. Wij gaan geld bijeenbrengen voor gezinnen met zieke kinderen. Againstcancer biedt hen vakantieweekenden aan. Gezinnen die financieel behoorlijke veren laten en dat zelf niet meer kunnen betalen. Die weekenden kunnen de kinderen even kind zijn, de gezinnen even verlost worden van directe zorg, want dat doen vrijwilligers. Zo’n weekend kost per gezin € 1.500. Wij willen een aantal gezinnen adopteren en hen zo’n weekend mogelijk maken.

Natuurlijk gaat dat weer met een aantal activiteiten. Vandaag was de eerste. ATB -en voor K6. De opzet evenzo simpel als doeltreffend en hartverwarmend. Een aantal mensen zorgen voor een voortreffelijke fouragering en deelnemers betalen een inleg en krijgen daarvoor halverwege ‘iets lekkers.’ In een ongedwongen rustige sfeer. Het weer hielp ons mee vandaag en er kwamen 50 fietsers naar De Meet, w.o. een aantal uit Papenburg. Met een minimale inleg van € 5 kan je de berekening al maken, maar de dag bracht € 410 op. Bv door Erwin Rinsma die geld van een door hem gegeven Bootcamp volledig doneerde en natuurlijk mensen die de portemonnee iets verder open deden. Daardoor zitten we inmiddels alweer tegen de € 500 aan te hikken.

In 2016 kiezen we een moment dat we onze bijdrage gaan aanbieden. Dat gebeurt natuurlijk op de fiets. Gedacht wordt aan een tocht van 150 km naar het TT circuit van Assen, waar de raceday is. Die dag kunnen kinderen daar deelnemen aan diverse activiteiten, ook meerijden in auto’s over het circuit. Hoe dat er precies uit gaat zien weten we nog niet. Maar het is de bedoeling veel fietsers op de been te brengen die natuurlijk dan ook een inleg betalen.

De komende activiteiten zijn:
– 11 december, een stand op de Kerstmarkt in Bellingwolde. K 2 (twije) treedt daar op en K6 is daar donateurs aan het werven en kaarten aan het verkopen voor het benefietconcert.
– Dat benefietconcert is op vrijdag 26 februari in het Garnizoenskerkje in Oudeschans. Er zijn daar 140 plekken en het moet natuurlijk uitverkocht worden. Kaarten kosten € 10 p.p. Daaraan werken mee Kira Dekker (singer – songwriter bekend van TV), good old Eltje Doddema en K 2 (twije). K6 is nog bezig met een artiest. Wilt u alvast een kaart bestellen dat kan via k6tegenkanker@gmail.com.

Mda
– Toer ’80 voor het mogelijk maken
– Theo en Ina Kaput voor de locatie in Vriescheloo
– de taarten van Eika, Gea, Marieke, Margriet
– de deelnemers

Foto’s op Picasa.

Geef een reactie