Op 26-09-2015 wordt dit jaar het NCK in Dronten gehouden. Toer ’80 is weer van de partij.
Deelnemers:

  • Andre Boven
  • Henny Dieterman
  • Martijn van Joolen
  • Stefan Klok
  • Peter Arends
  • Arjan Kuiper

Begeleiders:

  • Harry de Ruiter
  • Willem Leeuwerke

Foto’s:

  • Margriet Kuiper

Vandaag was het dan zover. Na een matige gezamenlijke training mochten ze vandaag van start. Afgelopen maandag nog in alle stress het team compleet gekregen, dus met gemengde gevoelens naar Dronten afgereisd.

Bij aankomst stonden de tenten al klaar, geregeld door onze wielervrienden WV Omega. De sfeer zat er direct goed in. Henny nam de leiding bij een kort team overleg; Jongens kalm aan starten, de winst zit in het eerste stuk. We gaan voor een zo vlak mogelijk race. Laat je niet gek maken, de zon schijnt. We gaan vandaag genieten! Dat was de boodschap voor vandaag.

De fietsen nog even langs de keuring, bij WV Omega leverde dat mooie momenten op. De vijl en duct tape mochten niet ontbreken. De fietsen van de renners van Toer ’80 waren bijna in orde. Een aantal zadels moesten worden verzet, het mocht maximaal drie graden met het puntje naar beneden. Dit was snel verholpen. Een aantal gingen warm rijden op de Taxc, de anderen gingen de weg op om de spieren de eerste inspanning te laten leveren.

Om 13.55 uur nam Willem het woord: Naar de start en opstellen! Feilloos gingen de fietsen door de keuring van het KNWU. De jongens ging het startpodium op, nog 2 minuten wachten en gaan!

Harry, Willem en Margriet volgden met de auto. Het eerste gedeelte ging richting de dijk. De jongens starten rustig en volgde keurig Henny zijn raad op. Nog even schrikken met een auto van rechts en eentje tegen. Dit ging allemaal goed. Een paar rotondes en daar was dan de dijk. De lange weg naar de Ketelbrug, deze was bij aanvang van deze weg nog amper te zien (een stipje in de verte). De jongens reden keurig in een waaier. Geen slingertje, een gekke dingen… gewoon hard tegen de wind in buffelen. Dat ging ze goed af met een constante snelheid rond de 43-44 km/h. Ieder deed zijn beurten, de een wat langer dan de ander, maar het verliep soepeltjes.

In de auto werd de tijd voor Willem keurig doorgegeven. Oke, 30 minuten op de klok. Dit gaat mooi en de brug wordt al zichtbaar. Ai, bijna 45 minuten op de klok… Henny moet na een lange kopbeurt zich toch laten zakken en helaas al snel lossen. Het ging niet meer. (red. Henny heeft zich maandag pas bij de ploeg gevoegd en zich niet kunnen voorbereiden).

Verder met 5 renners. Richting het einde van de lange dijk om daarna linksaf te gaan. Zo nu voor de wind. De snelheid ging omhoog, zo richting de 52 km/h. De jongens konden even op adem komen. Eten waar mogelijk en weer gaan. Na een aantal bochten weer richting de dijk, pal tegen de wind. De snelheid daalde. De gels moesten nu wel hun werking gaan doen. De dijk op leken de benen weer wat aan te sterken, de snelheid ging weer omhoog. Halfweg de dijk naar rechts. In onze achteruitkijkspiegel kwam WV Omega (die 2 minuten achter Toer ’80 was gestart) wel erg dichtbij. Zo 5 km voor het einde was dan ook het moment dat ze werden ingehaald. De renners werden geprikkeld en een tandje erbij. Ze lieten de renners van WV Omega niet gaan en bleven op een meter of 10 keurig achter hun rijden. De finish kwam in zicht. Nog enig draai en keer werk met als laatste nog een klinkerweg. Daar was de finish.

Nr 66  FTC Toer ’80            Tijd: 1:11:30.00 uur           Gemiddelde snelheid: 43.636 km/h

Nr 58  W.V. Omega            Tijd: 1:09:29.42 uur            Gemiddelde snelheid: 44.898 km/h

Dit jaar was W.V. Omega sneller. Toer’80 heeft een mooie prestatie neergezet!

Bij terugkomst samen een biertje en weer naar huis.

Harry en Willem bedankt voor de begeleiding, de verzorging was weer op en top geregeld! Wat moet een vereniging zonder vrijwilligers…

Foto’s: https://picasaweb.google.com/113079796468916695931/NCK2015?authuser=0&feat=directlink

(per ongeluk geupload via K6 account –  het lukt me niet deze over te zetten)

This Post Has 2 Comments

Geef een reactie