We kenden het tijdrijden van onze vrienden van de RSC Papenburg al vanaf Papenburg, maar al een tijdje organiseren ze het vanaf Aschendorf, start vlakbij het sluizencomplex Borsum. Ik besloot maar weer eens mee te doen. De andere tijdrijders konden of wilden niet. Met mij stond Stefan Klok nog aan de start.

Waarom? Omdat tijdrijden op zich wel een leuke bezigheid is vind ik. Heb ik er wat te zoeken? Wel nee, maar je doet het ook voor ‘jezelf.’ Elk jaar kijken of je het niveau nog een beetje vast kunt houden. Ter plekke veel fietsers, overal vandaan en twee Niederländer. Wij startten in de Hobbyklasse, waar je per leeftijdscategorie wordt ingedeeld.

Het parcours simpel. Langs het dijkje van de Eems naar Papenburg en terug, 15 – zeg maar – viaducten er in, in de afstand van 22 km. Het weer was lekker, maar die wind…… De heenreis crescendo, maar terug de volle bakkes in de wind. Alsof je stilstond.

Toen de kruitdampen waren opgetrokken:

Klasse 51+: Bart 3e, tijd 32.31 min, gemm. 40,7 km/u, 111 hoogtemeters…..

Klasse tot 40 jr: Stefan 7e, 33,16 min.

This Post Has One Comment

Geef een reactie