Voordat ik iets schrijf over de tocht van vandaag wil ik eerst nog even terug naar afgelopen zondag: Grunnens Alternatief. Opvallend vind ik dat er, afgezien van een paar woorden van de voorzitter geen enkel woord is geweid aan deze prachtige tocht. En dat is natuurlijk volkomen onterecht want daarmee doen we de organisatie ernstig tekort. Blijkbaar nemen we het allemaal maar voor lief dat we zo’n perfect georganiseerde tocht kunnen fietsen alsof dat allemaal zomaar tot stand komt. En dat is natuurlijk niet zo. Om zo’n tocht te organiseren moet er veel gebeuren en dat hebben degene die bij deze tocht betrokken waren zowel in de voorbereiding als in de uitvoering perfect gedaan. Vanaf de inschrijving, de goede bepijling en bebording, catering onderweg tot aan de hamburger aan het eind. Alles tot in de puntjes geregeld. Als organisatie en als club mag je trots zijn op zo’n evenement. Daarom nog even via deze weg: hartelijk dank en tot volgend jaar.

Vandaag stond de Merentocht op het programma. Onder het mom van: ‘bij het water is het altijd wat koeler’ kwam dit natuurlijk goed uit. Vooraf nog wel even overleg gehad met het oog op het weer. We hebben wel deelnemers in de groep die tot een risicogroep horen bij zulke hoge temperaturen, denk bijvoorbeeld maar aan de hartpatiënten en we willen natuurlijk geen flauwekul onderweg. Besloten werd om de Merentocht te rijden, een niet al te lange route, dus voor het heetst van de dag zijn we weer terug. Via het Oldambstermeer en het Hondshalstermeer naar het Schildmeer. Ja, het heet niet voor niets de Merentocht. Onderweg vertelde Ina nog over haar ervaringen tijden de Alpe d’HuZes. Maar liefst 5 x wist zij deze Alpencol te bedwingen. Wij gaan de volgende week naar de Holterberg en daar heb ik al moeite genoeg mee. Dus 5x  Alpe d’Huez beklimmen vind ik een topprestatie. Helemaal als je dan bedenkt dat je voor een doel rijdt waarvoor je eigenlijk helemaal niet wilt rijden. Respect daarvoor.

Aan de boorden van het Schildmeer vind je onder andere het podiumcafé Peter en Lenie. Een prachtige locatie waar je iedere vrijdagavond kunt genieten van een live concert van artiesten uit de hele wereld. De muziek die er gespeeld wordt is veelal folk, singer – songwriter en roots muziek. Ik heb inmiddels een aantal van die concerten bezocht en ik kan het een ieder aanraden. Het is een prima manier om een hectische week af te sluiten. Vandaag kwamen we niet voor de muziek, maar voor de koffie met gebak. Ook Joop nam een flink stuk gebak met veel slagroom. Dit leverde wat commentaar op uit de groep, maar Leni, de uitbaatster, kwam Joop te hulp met een opmerking over goed gereedschap en een afdak. Nu weet ik natuurlijk niet hoe Leni weet wat voor gereedschap Joop onder z’n afdak heeft en ik heb haar daar ook maar niet naar gevraagd, maar volgens mij hoort het gereedschap van Joop thuis in een museum.

Na de koffie maar weer op huis aan. Het begon al behoorlijk op te warmen. Via Siddeburen en Nieuw Scheemda naar Scheemda, de parel van het Oldambt. In Scheemda ben ik afgedraaid naar huis en besloot Joop om de rest van de rit wat kalmer aan te doen, want hij moest er nog uit vanavond en dan wilde hij niet helemaal stuk zitten. Ik krijg vanavond wat mannen op bezoek en dat zijn goede innemers dus ik ga maar eens gauw wat bier koud zetten. Ik hoop maar dat ik genoeg heb.

Geef een reactie